Διαλύεται ο συνδυασμός Μπάλτσιου

 

Η σύμπραξη-συνεργασία  των παρατάξεων Νότα και Μπάλτσιου  είναι γνωστή και επίσημη αμέσως μετά το πέρας των εκλογών του 2019 . 

Φυσικά αυτό για τους επαΐοντες στην αυτοδιοικητική Ιερουσαλήμ της περιοχής ήταν η φυσική εξέλιξη μετά την στήριξη που παρείχε την β Κυριακή των εκλογών ο κ Μπάλτσιος στην παράταξη Νότα που και για πολλούς ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας για την ήττα Δεδούση 

 Πλέον μετά τις τελευταίες εξελίξεις ( την μεταπήδηση του κ Μπάλτσιου στην θέση του γενικού γραμματέα και την παραίτηση του από την θέση του δημοτικού συμβούλου ) η παράταξη μένει ακέφαλη .Με δεδομένο και το  οτι κάποιοι εκ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων  της παράταξης έχουν καταλάβει θέσεις ευθύνης ή αναμένουν να καταλάβουν θέση την δεύτερη διετία.

Έντονη είναι η φημολογία ότι όλα γίνονται βάση ενός σχεδίου που αποσκοπεί όχι απλά στην συνεργασία στις εκλογές του 2023 , αλλά και στο να απορροφηθεί η παράταξη Μπάλτσιου από την παράταξη Νότα. Μεγάλο όπλο η αλλαγή εκλογικού νόμου που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του νικητή ( θέσεις υπάρχουν για όλους αν γίνομαι αντιληπτός ) .

Όμως εκτός των εκλεγμένων υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος αριθμός πρώην υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που δεν βλέπει με καλό μάτι όλες αυτές τις κινήσεις καθώς θυμίζουν ότι, δεν μπορεί δύο εκλογές να είσαι απέναντι στην παράταξη του Δημάρχου και ξαφνικά να γίνεσαι το πολιτικό του δεκανίκι . 

Κάποιοι ήδη έχουν μετανιώσει που δεν στήριξαν την προσπάθεια του κ Βουλγαρίδη , κάποιοι αναζητούν υποψήφιο δήμαρχο .Ενώ από αυτή την δυσαρέσκεια χαμένος δεν θα βγει και ο κ Τσούκαλος και η παράταξη του.

Επίσης είναι άγνωστο κατά πόσο αυτή η συνεργασία θα βρει ανταπόκριση στο 24,5%  και τους 2739 δημότες που ψήφισαν Μπαλτσιο στις εκλογές του 2019.

ΠΗΓΗ: http://serresbomb.blogspot.com/2020/09/blog-post_36.html

Σχόλια